Cambiar idioma

Un estudi realitzat per investigadors de Stanford i Harvard confirma la millora del rendiment laboral a la llar.

TrabajoDesdeCasaSovint pensem que l’oficina és el lloc més segur per supervisar la feina dels treballadors i per aconseguir que, a la vegada, els treballadors rendeixin millor, compleixin el seu horari laboral i entreguin els seus encàrrecs a temps. És lògica aquesta deducció, ja que sembla atorgar-los disciplina, tots els recursos necessaris a priori per a les seves tasques, així com un tracte proper amb la resta dels treballadors i directius.

Per sort, avui en dia els estudis científics, lluny de dedicar-se a camps de la ciència foscos per a molts de nosaltres (com són la química, la física o la geologia), també investiguen aspectes quotidians del dia a dia. En aquest cas, els investigadors de les universitats de Stanford i Harvard van realitzar un estudi a més de 250 treballadors d’una coneguda agència de viatges. Es va realitzar un seguiment del personal durant mig any per observar-ne els resultats i la productivitat; després de concloure aquest període de temps la meitat dels treballadors d’aquest estudi va ser apartat del seu entorn habitual.

A un dels grups se li va oferir la possibilitat de continuar acomplint les seves tasques des de casa durant els tres mesos següents. Curiosament, tenint en compte la relació amb els clients i l’èxit de les vendes, els treballadors des de casa van aconseguir incrementar la seva productivitat (en aquest cas, es van augmentar les vendes sense variar la durada de la jornada laboral) en ni més ni menys que el 13%.

Segons aquests experts, treballar des de casa aporta innombrables beneficis per a la salut que, a més, repercuteixen en els resultats de l’empresa. Un fet tan comú com la baixa per malaltia pot disminuir quan el personal es troba sotmès a un nivell d’estrès inferior.

A més, l’horari permet descansar una hora més, ja que, malgrat que la jornada laboral acostuma a ser de vuit hores diàries, hem de sumar-li la mitja hora d’anada i tornada al lloc de treball (en un cas bastant favorable per al treballador). Finalment, al contrari del que s’ha enunciat inicialment, en el lloc de treball acostumen a haver-hi més distraccions que a la llar.

Font: http://es.blastingnews.com/economia/2015/02/trabajar-desde-casa-aumenta-la-productividad-00263611.html